HONDA E WINT TWEE RED DOT-DESIGNPRIJZEN, INCLUSIEF ‘BEST OF THE BEST’

Geen reacties
  • ‘Red Dot: Best of the Best 2020’ erkent het baanbrekende productdesign van Honda e in de categorie ‘auto’ – de hoogste te behalen eer in de wedstrijd
  • Honda e ontvangt ook de ‘Red Dot 2020’-prijs in de categorie ‘smart product’

Honda’s veelgeprezen compacte elektrische voertuig, de Honda e, heeft de ‘Red Dot: Best of the Best 2020’-prijs voor baanbrekend productdesign ontvangen, de hoogste eer in de internationale ‘Red Dot Awards’. Deze prijs wordt uitgereikt aan het beste product in elke categorie.

Honda e heeft ook gescoord in de categorie ‘Smart product’, samen met de CBR1000RR-R Fireblade SP. Deze prijs wordt uitgereikt aan inzendingen met een ‘uitzonderlijk design’, en deze laatste toevoeging aan Honda’s prijzenkast benadrukt de toewijding van het bedrijf om prachtige producten te creëren die compromisloos worden ontworpen.

De jaarlijkse Red Dot Awards brengen een eerbetoon aan topprestaties op het gebied van product-, merk- en communicatiedesign van internationale bedrijven. Producten die onderscheiden worden tijdens dit evenement, worden vertoond in het Red Dot Design Museum in het historische ‘Design-Zentrum Nordrhein-Westfalen’ in Essen, Duitsland. Welke producten er winnen wordt bepaald door een juryteam bestaande uit 40 internationale experts die elke inzending testen, evalueren en beoordelen.

Met betrekking tot de Honda e zei Executive Creative Director Makoto Iwaki het volgende: “Deze prestigieuze prijzen richten de aandacht op Honda’s visionaire en getalenteerde designers. Als een van de meest uitzonderlijke voorbeelden van modern autodesign van de afgelopen jaren, verdient de Honda e de ‘Best of the Best’-prijs volledig.”

De Honda e is de nieuwste aanwinst in het assortiment van Honda Electrified, en deze biedt een volledig elektrische rij-ervaring voor de stedelijke omgevingen van de toekomst. Kenmerkende ledverlichting aan de voor- en achterzijde, een stijlvolle glazen laadpoortcover, strakke lijnen en gelijklopende elementen voor optimale aerodynamische efficiëntie en verfijning – de Honda e geeft een nieuwe interpretatie aan de identiteit van een kleine Honda voor het volgende tijdperk van stadsmobiliteit. Deze veeleisende designfilosofie wordt benadrukt door een Side Camera Mirror System dat de gebruikelijke zijspiegels vervangt. De auto onderscheidt zich verder door de zwarte panelen met hun unieke concave vorm – gepositioneerd tussen de lichten aan de voor- en achterkant – die definiërende designonderdelen zijn geworden van de Honda e.

De moderne stijl van de Honda e heeft al sinds zijn preview tijdens het Autosalon van Frankfurt van 2017 internationaal lof ontvangen. De conceptauto ontving later de ‘Best Concept Car’-prijs in de beroemde Car Design Awards. De daaropvolgende e Prototype-conceptauto, net terug van zijn wereldpremière op het Autosalon van Genève 2019, was het middelpunt van de ‘Honda experience – Casa Connessa Tortona’ tijdens de Designweek van Milaan 2019. De tentoonstelling, waarmee Honda voor het eerst significant aanwezig was tijdens ’s werelds grootste designevenement, bood bezoekers een uniek kijkje in het designconcept van de Honda e Prototype.

Honda heeft een lange geschiedenis van successen in het autogedeelte van de Red Dot Awards, een van de meest prestigieuze en gewilde onderscheidingsceremonies in de wereld. Andere recente successen omvatten de Honda S2000 in 2001 en Civic in 2006 voor ‘Red Dot: Best of the Best’ alsook Accord Tourer in 2008 en Insight in 2009 voor ‘Red Dot’.

Onder het motto ‘In search of good design and creativity’, eren de Red Dot Design Awards toonaangevende werken en projecten van designers, bureaus en bedrijven van over de hele wereld. Het jaarlijkse evenement maakt gebruik van een 40-koppige jury van internationale experts en de prijzen zelf worden wereldwijd gezien als de meest felbegeerde trofeeën in de designwereld.