De Honda HR-V combineert dynamisch design met ongeëvenaarde ruimte

  • De karaktervolle look van een coupé met de stevige uitstraling van een SUV
  • Ongeëvenaarde ruimte en veelzijdig interieur vol verfijnde snufjes
  • Door apps aangestuurd Honda Connect infotainmentsysteem standaard beschikbaar in alle uitvoeringen behalve de Comfort.
  • Actief stadremsysteem (city brake assist) standaard in alle uitvoeringen.

Plan hier uw proefrit  Ik wil graag een offerte  NEEM CONTACT OP

De gloednieuwe Honda HR-V werd in de zomer van 2015 in Europa gelanceerd: een uniek product voor het crossover segment met een dynamische vormgeving, de veelzijdigheid van een multipurpose vehicle, een verfijnde en tegelijk plezierige rijdynamiek en laag brandstofverbruik. De nieuwe HR-V maakt deel uit van de nieuwe reeks Honda-modellen die de pioniersgeest van het merk op het gebied van technologische innovatie demonstreren.

De HR-V heeft een karaktervolle uitstraling, met de opvallende, krachtige lijnen van een coupé en het stoere, solide uiterlijk van een SUV.

honda-HR-V_Magic_SeatsVan binnen biedt de HR-V de inzittenden ongeëvenaarde ruimte en – dankzij Honda’s innovatieve Magic Seat ®-systeem – een grote mate van veelzijdigheid. Zachte, kwalitatief hoogwaardige materialen en een subtiel design karakteriseren het interieur van de HR-V. De ontwerpers van Honda hebben ruimte gecombineerd met de sfeer van een sportieve, intieme cockpit.

Het nieuwe, op apps-gebaseerde, ingebouwde Honda Connect infotainmentsysteem wordt bediend via een 7-inch touchscreen in het midden van het dashboard en biedt toegang tot het internet, real-time nieuws, verkeersinformatie, weerberichten en muziekstreamingdiensten.

De nieuwe HR-V wordt gelanceerd met een keuze uit twee dynamische en efficiënte motoren uit Honda’s Earth Dreams Technology-serie: een 120 pk 1.6 liter i-DTEC- dieselmotor of een 130 pk 1.5 liter i-VTEC-benzinemotor.

Het Advanced Driver Assist System-pakket dat is uitgerust met een camera en mid-range radar, omvat diverse veiligheidstechnologieën, waarvan sommige nieuw zijn in het crossover segment.

Karaktervolle, krachtige lijnen van een coupé en het stoere, solide uiterlijk van een SUV

De gloednieuwe HR-V combineert de dynamische persoonlijkheid van een coupé met het stoere, solide uiterlijk van een SUV, wat resulteert in een karaktervolle auto met emotionele aantrekkingskracht.

De vorm van de auto en zijruiten die achteraan smaller worden, creëert een dynamisch en sportief zijprofiel, waar de ‘verborgen’ portierhendels goed bij passen. Door de opvallende, scherpe profiellijn langs de zijkant ziet de HR-V er doelbewust en voorwaarts gericht uit. Dit versterkt de dynamische en alerte uitstraling van de auto, zelfs als hij stilstaat.

De HR-V straalt ook rust en robuustheid uit. De diepliggende onderste zijpanelen hebben het stoere, solide en stevige karakter van grotere SUV’s, een thema dat wordt onderstreept door de uitgesproken horizontale oriëntatie van de voor- en achterbumpers.

De ontwerpers hebben de HR-V een onderscheidende en zelfverzekerde
identiteit gegeven, zodat die ook onmiddellijk herkenbaar is op de weg als een Honda. Zo zie je bij de HR-V, net als bij de nieuwe CR-V, het krachtige ‘flowing wing design’ in de eenheid van rooster en koplampen, alsook de zijruiten aan de achterkant die naar achter smaller worden.

Achteraan wordt de krachtige styling voortgezet. De scherpe, gecombineerde achterlichten lopen door tot op de brede achterklep, waarin één ‘flowing wing’ duidelijk zichtbaar is aangebracht.

Ongeëvenaarde interieurruimte met de veelzijdigheid van een MPV

honda-HR-V-Front_and_Rear_Cabin_Interior
Het interieur van de gloednieuwe HR-V is uniek in zijn soort, niet alleen qua ruimte, maar ook qua veelzijdigheid. Daarmee worden de voordelen van een multipurpose vehicle voor het eerst in het crossover segment geïntroduceerd.

De basis van het ruime en veelzijdige interieur van de HR-V is Honda’s wereldwijde B-segmentplatform, waarin innovatieve compacte oplossingen zijn verwerkt. Zo is er bijvoorbeeld een brandstoftank met een lager profiel onder de stoelen voorin gemonteerd, waardoor er in de ondervloer onder de achterbank 25 mm extra ruimte wordt gecreëerd, die nodig is voor Honda’s innovatieve Magic Seats ®-systeem.

Elk van de 60:40 gesplitste Magic Seats ® achterin kan in allerlei standen worden gezet voor een optimaal gebruik van de interieurruimte. In de ‘Utility’-stand kan de leuning van de achterbank naar voren worden geklapt terwijl het zitvlak wordt verlaagd, waardoor er een lang, plat oppervlak ontstaat. In de ‘Tall’-stand wordt de zitting van de achterbank in verticale positie vergrendeld, zodat er vanaf de bodem tot aan het plafond ruimte wordt gecreëerd. In de ‘Long’-stand worden de leuning van de achterbank en die van de passagiersstoel naar voren geklapt in een horizontale positie.

Zowel voorin als achterin hebben de passagiers en bestuurder een hoeveelheid been-, schouder- en hoofdruimte die je normaal gesproken alleen in het segment van grotere voertuigen aantreft.

Ook de kofferbak is ongekend ruim, met 453* liter als de achterbank wordt gebruikt en 1026* liter als de achterbank naar voren wordt geklapt. Dankzij de grote opening met de achterklep omhoog en de lage laadhoogte is de kofferbak zowel ruim als eenvoudig toegankelijk.

* Volgens VDA normen

Een verfijnd en subtiel interieur met kwalitatief hoogwaardige materialen, een uniek panoramisch schuifdak en een geavanceerd nieuw infotainmentsysteem

honda-HR-V-sunroof honda-HR-V-Interior_Dash_Detail honda-HR-V_-Computer_Home_Screen

De ontwerpers van Honda hebben ernaar gestreefd om voor de inzittenden de tegenstrijdige thema’s van ruimte, stevigheid en de cockpit van een strakke, sportieve coupé te verenigen.

Het gebruik van kwalitatief hoogwaardige, zacht aanvoelende oppervlakken met subtiele accenten van geborsteld chroom geeft het interieur een luxueuze uitstraling. Het dashboardontwerp combineert degelijkheid met hoogwaardige details, waaronder een verfijnd pianozwart instrumentenpaneel.

Tegenover de bestuurder bevindt zich een paneel met drie meters. Daar omheen zijn ‘zwevende’ verlichte ringen aangebracht om het gevoel van kwaliteit nog verder te versterken. Honda’s ECO Assist-functie verandert de achtergrondkleur van de snelheidsmeter van wit naar groen als er efficiënt wordt gereden.

De Executive-klasse biedt eigenaars ook een panoramisch schuif- en kanteldak, dat met één druk op de knop wordt geopend. Met het dak wordt automatisch een verschuifbaar zonnescherm geopend, dat met de hand kan worden gesloten om het zonlicht tegen te houden.

In het midden van het dashboard bevindt zich het 7-inch Honda Connect touchscreen dat standaard is ingebouwd in de klassen boven de basisuitvoering (Sport en Executive). Honda Connect biedt geavanceerde connectiviteit en infotainment. In de Comfort-klasse is een 5-inch scherm verkrijgbaar.

Het systeem, dat werkt op een Android 4.0.4-besturingssysteem, wordt bediend met de bekende, intuïtieve ‘knijp-, veeg- en tikfunctionaliteit’ van een smartphone. Honda Connect biedt snelle en eenvoudige toegang tot internetdiensten, zoals web-browsing, real-time verkeers- en weerinformatie en actuele nieuwsberichten, sociale media en muziekstreaming. Vanaf het speciaal voor dit doel ontwikkelde Honda App Center kunnen nog meer apps worden geïnstalleerd, zodat eigenaren hun infotainmentsysteem kunnen personaliseren. Verder is er een geïntegreerd Garmin-navigatiesysteem beschikbaar.

Op het Honda Connect-touchscreen is ook voertuiginformatie te zien, zoals de dagteller, het brandstofverbruik en de reistijd.

Daarnaast kan Honda Connect worden gesynchroniseerd met smartphones en andere multimedia-instrumenten via MirrorLink, WiFi, Bluetooth, HDMI en USB.

Unieke veiligheidsfuncties voor het cross-oversegment

Zoals alle nieuwe in Europa verkochte voertuigen, is de HR-V uitgerust met een aantal hoogwaardige actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen.

De uitgebreide, actieve veiligheidssystemen combineren gegevens van radarsensoren en van camera’s die naar voren en naar achteren gericht zijn. Behalve het basismodel worden alle klassen standaard uitgerust met Honda’s Advanced Driver Assist System. De veiligheidsvoorzieningen omvatten Intelligent Speed Assist, City Brake Active Assist, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition en een High-beam Support System.

Honda’s City-Brake Active System wordt standaard in de HR-V gemonteerd

Naast alle benodigde voor- en gordijnairbags wordt een uitstekende passieve veiligheid geleverd door de Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™)-carrosserietechnologie die Honda zelf heeft ontwikkeld. Een netwerk van onderling verbonden structurele elementen verdeelt de botsingenergie gelijkmatiger over de voorkant van de auto en reduceert daarmee de krachten die naar het passagierscompartiment worden overgebracht. Hierdoor worden de inzittenden bij een frontale botsing beter beschermd. ACE reduceert ook het risico dat deze auto bij een frontale of gedeeltelijk frontale botsing met een kleiner of groter voertuig, onder of boven het andere voertuig terechtkomt.

Een fascinerende rijervaring en efficiënte prestaties

HR-V Executive
De HR-V, die in Europa alleen met voorwielaandrijving beschikbaar is, biedt de keuze uit twee snel reagerende en efficiënte motoren: een 130 pk 1.5 liter i-VTEC-benzinemotor en een 120 pk 1.6 i-DTEC-dieselmotor. Beide zijn gekoppeld aan een verfijnde en soepele handmatige zesversnellingsbak. De 1.5 liter i-VTEC-benzinemotor kan ook worden gecombineerd met een soepele CVT-automaat.

Beide motoren maken deel uit van Honda’s Earth Dreams Technologie-serie, die is gebouwd om het reactievermogen en de efficiëntie te verbeteren. Beide motoren voldoen ook aan de Euro 6-emissienorm.

In de HR-V zit een compleet nieuwe 1.5 i-VTEC-motor met 130 pk of een 1.6 i-DTEC-dieselmotor met 120 pk. Beide motoren zijn ook met handmatige transmissie verkrijgbaar. De nieuwe 1.5 liter-benzinemotor zal ook verkrijgbaar zijn met een automatische CVT-transmissie (met schakelpeddels op sommige versies).

De HR-V is bewust ontworpen om een salonachtige rijervaring te leveren. Dit effect wordt bereikt door een laag zwaartepunt en een lichte, maar zeer stevige carrosserie. Deze stevigheid – grotendeels te danken aan het feit dat 27% van de carrosserie uit zeer sterk staal bestaat – geeft de auto vastheid, wat een veilig gevoel geeft bij het rijden, en het heen en weer schuiven uitsluit. Hierdoor rijdt de auto ook uitzonderlijk lineair en dat maakt de HR-V tot een van de meest vertrouwenwekkende auto’s in het cross-oversegment, die vol enthousiasme gereden kunnen worden.

De HR-V introduceert uitzonderlijke aerodynamische prestaties in het crossover segment en heeft niet alleen een laag brandstofverbruik, maar ook een comfortabel interieur door het lage windgeluid. De HR-V gebruikt een zeer efficiënt akoestisch isolatiepakket om harde weggeluiden te minimaliseren. Geluiddemping bij de wielkasten aan de voor- en achterkant, tapijt op de vloer en bedekking van de ondervloer dragen allemaal bij aan een comfortabele en ontspannen sfeer in de auto.

Download uw brochure Download uw prijslijst ik wil graag een offerte

 

Bekijk de foto’s