De Honda Civic Type R is een auto die alleen Honda kan maken. Hij weerspiegelt onze unieke manier van denken, ons verlangen om steeds opnieuw uit te vinden en te evalueren. De continue zoektocht naar iet beters. Onze wens om de ultieme bolide te creëren voor op de weg én het racecircuit is verweven met zijn DNA en komt tot uiting in elke ronding van zijn carrosserie. De Type R is een auto gemaakt voor pure rijsensatie, een auto met een ziel, een auto die u aanspreekt zoals maar weinig andere dat kunnen.

Ontwikkeld om te presteren

Honda staat nooit stil. We hebben geleerd van het verleden en hebben steeds weer motoren tot het uiterste gedreven. We ontwikkelen onszelf continu om technologieën te creëren die niet alleen in de pas lopen, maar ook vooruitlopen op de rest, om u een vermogen en explosie van zintuigen te geven zoals geen andere compacte sportauto dat kan.

Onze reputatie is gestoeld op uitmuntende ontwerpen en technologische innovaties. We houden ervan onszelf uit te dagen en vragen te stellen, altijd op zoek naar iets wat nóg beter is, zonder hierbij een moment stil te staan. Zijn robuuste vorm is niet alleen een streling voor het oog, maar zorgt ook voor de allerbeste prestaties.

Elke ronding en elk aerodynamisch detail werken perfect samen voor een optimale wegligging en stabiliteit bij hoge snelheden. Type R staat synoniem voor rijsensatie en is zo ontworpen dat hij u het gevoel geeft echt verbonden te zijn met de auto en de weg. We hebben elk detail nauwkeurig bestudeerd, van de dynamiek tot de zithouding, om u een opwindende en allesomvattende rijervaring te bieden.

Gemaakt om te presteren

Onder de mooi gevormde motorkap gaat een 2.0-liter VTEC TURBO-motor met vier cilinders schuil, die een maximumvermogen van 320 PK en een maximumkoppel van 400Nm levert. Het is dan ook niet verrassend dat de Type R hierdoor in 5,8 seconden een snelheid behaalt van 100 km/h. En wat dacht u van een topsnelheid van 272 km per uur – uiteraard waar de omstandigheden het toelaten.

Al deze krachten worden aangestuurd door een soepele en nauwkeurige handgeschakelde 6-versnellingsbak. Dankzij het rev-matchingsysteem verloopt het schakelen tussen de versnellingen vloeiend en intuïtief. De eindaandrijving vindt plaats via een buitengewoon responsief, schroefvormig limited-slipdifferentieel voor nog krachtigere prestaties.

De ultieme prestatietest vindt natuurlijk plaats op het racecircuit. En niet op zomaar een racecircuit, maar op de iconische Nürburgring, waar we de Type R tot het uiterste hebben gedreven. Hij onderscheidde zich van zijn voorganger door zeven seconden van diens rondetijd af te snoepen.

We hebben de Type R gecreëerd met de ambitie om u de best mogelijke rijervaring te bieden. Ontworpen om zich zo thuis te voelen op de weg als op het racecircuit. Een auto die ervan houdt uit te dagen en te innoveren, zonder de massa te volgen.

Herkent u zichzelf hierin?

 

Download uw brochure Download uw prijslijst ik wil graag een offerte

Civic-Type-R-2-1
Civc-Type-R-1
Civic-Type-R-4
Civic-Type-R-3
Civic-Type-R-5