Elegant, krachtig en puur

Zijn verschijning is elegant, krachtig en puur. Het laat de harten van velen sneller slaan. Een auto die het perfecte evenwicht is tussen gevoel en technologie. Bovendien is de krachtbron al vier keer uitgeroepen tot International Engine of the Year. Maar het meest opmerkelijke aan de Honda S2000 is wel dat hij het pure autosportgevoel voor meer mensen dan ooit bereikbaar maakt. The Power of Dreams – in de meest uitgesproken zin van het woord.

Herkomst

De Honda S2000 haalt zijn genen uit de eerste Honda auto’s, de Sports 360 en 500. Deze auto’s waren ook compacte achterwiel aangedreven 2-persoons roadsters. De echte voorganger van de Honda S2000’s is de Honda Sports 800. De Sports 800 was beschikbaar als Cabriolet en als Coupé. Ook deze auto beschikte over een geavanceerd chassis en een zeer geavanceerde motor, net als de S2000. Bij Honda telt niet alleen de sportieve uitstraling maar ook innovatieve technologie die voortkomt uit de overwinningen op het circuit. Steeds weer lukt het de Honda-technici  om het typische racegevoel in productievoertuigen naar boven te brengen. Hieruit groeide de legendarische S-modellijn, met coupés en cabrio’s die het hart sneller doen kloppen. In 1963 lanceert Honda de S500, een compacte, open tweezits sportwagen. In 1965 volgt de krachtiger Coupé S600, tegenwoordig een gewilde klassieker. Een jaar later debuteert de S800, die als eerste Honda ook in Europa leverbaar is. Dit model heeft inmiddels de status van pure cult auto.

Veertig jaar race-ervaring in één motor

Er zijn drie redenen waarom de Honda Formule 1-constructeurs de S2000 hebben ontwikkeld. Motor, transmissie en prestaties. Zij ontwikkelden een unieke aandrijving die echte wedstrijdkracht met de straat verbindt. Zo kwamen de ingenieurs met een 2.0-litermotor met vier cilinders, DOHC en VTEC – goed voor een vermogen van 177 kW-240 PK bij 8.300 toeren per minuut. Zijn specifieke vermogen bedraagt 88 kW/120 PK per liter, het maximale koppel is 208 Nm bij 7.500 toeren per minuut. Dit duidt op een enorme krachtsopbouw vanaf lage toerentallen tot aan het “rode gebied” van een fabuleuze 9.000 toeren per minuut. Nog niet eerder voelde een acceleratie zo puur. De sprint van stilstand tot 100 km/h exact in 6,2 seconden.

De vormtaal van de windtunnel

De Honda S2000 is ontworpen door technici die veel tijd besteden aan het autoracen. Voor hen was het vanzelfsprekend het design van de S2000 in de windtunnel te laten ontstaan. Zijn herkenbare wigvorm benadrukt de klassieke sportauto-lijn. Een design dat er niet alleen adembenemend uitziet, maar dat ook sportief aanvoelt. Want de aerodynamica zorgt voor minder opwaartse druk en een perfecte balans tussen de voor- en achterzijde. De vorm resulteert in meer stabiliteit en vertrouwen, ook op topsnelheid.

Graag nodigen wij u uit om onze S2000 modellen te komen bekijken in de showroom. Zo kunt u zelf de elegantie, kracht en puurheid van deze prachtige auto’s ervaren.

Voelt u de adrenaline al ?

Onze S2000 Collectie