Honda HR-V Sport aangekondigd

Geen reacties

Honda heeft naast de facelift van de HR-V nu ook een Sport versie belicht. Daar zit natuurlijk niet zomaar een motor in. De HR-V Sport krijgt krachtigste viercilinder die de auto ooit heeft gekend.

De HR-V Sport krijgt een 182 pk en 240 Nm sterke 1.5 V-TEC-blok, een viercilinder waar we al van kunnen genieten in de Honda Civic en nieuwe CR-V. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak, al is ook een CVT-transmissie leverbaar. De 6MT heeft 182pk en 240Nm koppel. De automaat biedt dezelfde pk’s en 220Nm koppel.
De HR-V Sport laat zijn sportieve karakter niet alleen zien met een krachtigere motor. Een aangepaste achterbumper, 18-inch lichtmetaal, subtiel spoilerwerk en zwarte zijspiegelkappen en twee uitlaateindestukken zorgen voor een sportieve look. Het interieur heeft stevige stoelen en is af te werken met een combinatie van rode en zwarte materialen en krijgt een zwarte hemel. In de lente van 2019 wordt de HR-V Sport in Europa geleverd. Wanneer deze sportieve cross-over in Nederland beschikbaar wordt is nog niet bekend.